Etusivu > Uutiset > Sisältö
RIP Nabucco: Eteläinen linja kaasun reitin päätöksen merkityksestä Yhdysvalloissa
Mar 15, 2016

Mennessä Lucy Wallwork

Nabucco on kuollut. Eläköön TAP. Nabuccon putken osalta poliittinen osa infrastruktuuria, oli tarkoitus kuljettaa maakaasua Azerbaidžanin kaasu ja naapurimaiden toimittajat kaasu-nälkäinen eurooppalaisille asiakkaille. Se oli logistiset agenda ainakin.

Poliittisella asialistalla oli Reroute kaasun välttää Venäjän alueella, strateginen painopiste heikentää Venäjän valta-asema Itä-Euroopan maiden liike. Kun otetaan huomioon kaikki tämä tapahtuu kaukana Yhdysvaltain maaperällä — ja Yhdysvaltain energia riippumattomuus tiellä — miksi meillä vielä on niin paljon pelissä riitelyä yksityiskohdista eteläinen linja reitti?

Nabucco-hankkeen häviää Juneand #39; s lopullisen investointipäätöksen jotta Trans-Adriatic putki (TAP), oli alun perin venyttää 3,893 kilometriä Turkista Bulgarian, Romanian ja Unkarin maakaasu hub Baumgarten Itävallassa putki. Se oli ruokittava kaasun massiivinen Shah Deniz hanke offshore Azerbaidžanin toisessa vaiheessa ja olisi maksanut noin 10 miljardia dollaria. Jopa kun hanke oli pienennetty kustannukset ja andquot; Nabucco Westandquot; ehdotuksen ottaen lyhyempi reitti sekä hyödyntämällä nykyistä enemmän olemassa olevien putkistojen, ei riitä kärki KOSKETA tasapainottamaan.

Lopullisen päätöksen edetä KOSKETA, joka sen sijaan kuljettaa Kaspianmeren kaasun Kreikan Etelä-Italian lehdet Euroopan Unionand #39; s darling Nabucco kuollut vedessä. Päätöstä on tulkittu jotkut voiton logistiikan politiikan maailmassa back-ja edestakaisin kansainvälisen putkilinjan suunnittelun. Mutta letand #39; s kirjoittaa pois politiikasta vielä. Loppujen lopuksi Yhdysvallat ja EU olisi epätodennäköistä ehdotusta, että lähetti Azerbaidžanin kaasun etelään naapurimaiden Iranin riippumatta kaupallinen elinkelpoisuus.

Alusta lähtien mekanismia reitti tavoitteena oli torjua Venäjän poliittista vaikutusvaltaa Euroopassa, joka vuonna 2007 edelleen riippuvainen Venäjän noin 40 prosenttia sen tuonnista. Toteaa edelleen itään ovat alttiimpia; Viro, Latvia ja Liettua luottaa Venäjän 100 prosenttia kaasun.

Sarja vastakkaisia liikkuu Kremlin käyttämään sen kaasua poliittisena aseena vastaan naapureihinsa on ruiskutetaan pyrkimyksiä monipuolistamaan tarjontaa kohti muiden tuottajien kiireemmin. Merkittävimpiä näistä oli 2009 sylki Ukrainan (jossa kiinnitetään 66 prosenttia kaasua Venäjältä) yli hinta patikoida uhkaa laittaa valot pois keskitalvella, paitsi Kiovassa, mutta kaikkialla muualla mantereella että luottaa Ukrainan kauttakulkumaana. Germanyand #39; s päätöksen luopua ydinenergian Fukushima ja laaja vastustaa liuske Eurooppa nostaa kysymyksiä tulevaisuudessa toimitettavan kaasun hyödyntämisestä.


Mitä tämä kaikki on tekemistä Yhdysvaltojen kanssa? Joulukuuta 2012 henkilökunta raportin Yhdysvaltain senaatin ulkosuhteiden, johtaa entinen senaattori Richard Lugar (R -Ind.) käsitellään juuri miksi Yhdysvaltojen pitäisi välittää mitä kaukana Kaspian.

Mietinnössä tunnustetaan, että andquot, worldand #39; s kehittyvän kaasun markkinoilla herättää uudelleenarviointi Etelä Corridorand #39; s sotataidollinen hyödyttää ja kaupallisen viability.andquot; Tämä tarkoittaa että oli saapunut Euroopan markkinoilla tarkoitettu US maaperä ennen puomi Yhdysvalloissa siirtynyt kaasun toimitus dynamics maakaasun tulvivat.

Tästä tulee mieleen se tosiasia, että Nabucco-hankkeeseen syntyi hyvin eri geopoliittinen aikakauteen. Ensimmäinen pöytäkirja allekirjoitettiin vuonna 2002 (ja käy Verdiand #39; s andquot; Nabuccoandquot; Wienin valtionooppera, siten on uskomattoman mahtipontinen nimi pala terästä). Tuolloin Yhdysvaltain kotimaan maakaasun tuotanto oli 536 miljardia kuutiometriä (bcm) hieman muuttunut 1970-luvulta lähtien. Vuoteen 2012 mennessä tämä luku oli jo noussut 681 miljardia kuutiometriä, tässä mitä ennustetaan jyrkästi ylöspäin suuntaus kohti energiaomavaraisuutta alkuna.

Kuitenkin samassa raportissa todetaan kehottamalla Obaman hallinto pitää silmä pallon ja säilyttää energiavarmuus on keskeinen osa sen ulkopolitiikassa. Tietenkin Yhdysvaltain öljy suuret yhtiöt kuten Chevron ja ExxonMobil, joiden edut on suojella, ovat investoineet voimakkaasti Euraasian alueella. Mutta mikä tärkeintä, sekä NATO-liittolaisten Itä-Euroopassa ja strategisen turvallisuuden liittoja Keski-Aasiassa voi kasvaa vakuuttavampaa Euraasian käytännön mukaan eteläisen kaasulinjan, kehittämistä olisi keskeinen osa.

Mietinnössä viitataan energiaa andquot, talouden elinehto monien NATO-liittolaisten ja yhteistyökumppaneita Euroopassa ja Euraasiassa region.andquot; Lisäksi komissio toteaa, että hankkeen Nabucco West (nyt epäonnistunut) merkitsisi selvin sotataidollinen hyödyttää Yhdysvaltain politiikan etuja energian maille, Keski- ja Kaakkois-Euroopassa eniten riippuvaisia Venäjän toimitusten toimittaminen suoraan.

Panoroinnin ulos, se on muodikasta puhua uuden andquot; Suuri Gameandquot; energiavaroista Keski-Aasiassa. Keskustelut on käynnissä (ja pysähtyminen) jonkin aikaa rakentamisen edelleen putkistojen siirtää Kazakstanin ja Turkmenistanin hiilivetyjen Kaspian merenpohjan ruokkii eteläisen kaasulinjan, kehittämistä.

Mutta myös Kiina etsii länteen elinvoimaa varmistaminen sen kasvun tukemiseksi ja hyödyntää liikennehankkeita tuomioistuin toimittajamaiden viivästymisen itse. Lisäksi Yhdysvaltain joukkojen vetämistä Afganistanista jatkuessa suhteitaan Keski-Aasian valtioiden tulee muuttamaan laajasti sotilaallinen yksi yhteen rakennettu taloudelliset ja poliittiset näkökohdat. Tätä taustaa vasten Yhdysvaltojen ja Keski-Aasian suhteita ei pidä laiminlyödä, ja Yhdysvaltojen strategian alueen virallisesti governmentand #39; s andquot; Silkki Roadandquot; taloudellista ohjelmaa.

Lugar ei ole ainoa, joka kehottaa Yhdysvaltojen ulko- ja energian politiikassa Eurasia keskittymään jälleen, toiset väittää samanlaisia työtä poliittista näytetään tarvitaan että Clintonin hallinto välittömästi kylmän sodan jälkeisenä aikana ajaa läpi Baku – Tbilisi – Ceyhan (BTC) öljyputken rakentamiseen. Mutta kuolema Nabucco ehdottaa, että nykyisessä muodossaan USA saa tiensä tällä kertaa.

Alun perin Englannista Lucy Wallwork on valmistunut Durhamin yliopisto ja tällä hetkellä työskentelee tutkimus associate berliiniläisen OpenOil, jossa hän koordinoi global useita oppaita kaivannaisteollisuuteen maailmanlaajuisesti. Kansainvälisesti hän on Etelä-Amerikassa ja Etelä-Kaukasian energiateollisuuteen.